Mitä tarvitsee osata, että pääsee alkuun rekrytoijana?

Kirjoittaja Juho Toivola 27.02.2018 0

Moni haaveilee urasta rekrytoinnin parissa. Se on ihan ymmärrettävää, sillä rekrytointi on mukavaa hommaa, joka on sopivan haastavaa älyllisesti, ja siinä saa myös olla jatkuvasti ihmisten kanssa tekemisissä. Sen sijaan moni alalle pyrkivä ei välttämättä ole ihan kartalla siitä, mitä taitoja olisi hyvä olla takataskussa että työssä voi aloittaa. Pyrin avamaan tätä hieman.

Ensinnäkin, on todella tärkeä oppia ymmärtämään todellinen rekrytointitarve ja kuvaamaan se. Tähän sisältyy niin avoimen tehtävän, palkkaavan organisaation kuin rekrytoivan esimiehenkin analysointi. Tehdyn työanalyysin perusteella voi sitten suunnitella ja toteuttaa rekrytointimarkkinointiin liittyvät perustoimenpiteet kuten työpaikkailmoituksen kirjoituksen ja julkaisun.

Toiseksi, on tärkeää oppia hyödyntämään modernin markkinoinnin periaatteita siinä, että avoimelle työpaikalle saadaan oikeanlainen huomio tavoitellussa kohderyhmässä. Tässä voi hyödyntää esimerkiksi työntekijöiden verkostoja, sosiaalista mediaa, maksettua digitaalista ja printtimainontaa sekä esimerkiksi erilaisia jalkautuvia kampanjoita. Myös sopivien ehdokkaiden omaehtoinen kartoitus ja kontaktointi voi tulla kyseeseen.

Kun sopivia ehdokkaita on eri kanavia pitkin löytynyt, on rekrytoinnin kolmas perustaito se, että osaa näistä henkilöistä valita ne kaikkein sopivimmat. Työhaastattelu on tieteelliseen tutkimusnäyttöön ja myös käytännön kokemukseen perustuen varsin hyvä valintatyökalu. Niinpä työhaastattelutaidot ovatkin keskeinen osa rekrytoijan työkalupakkia. Haastattelutaitoihin kannattaa panostaa!

Neljäntenä – eikä vähäisimpinä – on prosessin kokonaishallinta. Rekrytoijana sinun tulee hallita rekrytoinnin aikataulu, budjetti ja työnjako, sekä varmistaa että näissä pysytään. Lisäksi sinun tulee huolehtia hyvästä hakijakokemuksesta eli siitä, että kaikkia ehdokkaita kohdellaan tasapuolisesti, ja heidät pidetään ajan tasalla siitä miten rekrytointi etenee.

Näillä pääset alkuun. Mikäli tässä kirjoituksessa esitetyt perustaidot kuulostavat kiinnostavilta ja sellaisilta joita haluat oppia, suosittelen lähtemään mukaan Rekrytoinnin Peruskurssille, jonka seuraava viikonlopputoteutus on 14.-15.4.2018 Helsingissä.:

 

Ammattimaisen rekrytoinnin peruskurssi (2 päivää)

Jaa artikkeli

Keskustele