Kyky ja halu oppia kovaa valuuttaa työmarkkinoilla

Kirjoittaja Teemu Ruuska 15.06.2018 0

 

Suomen talous kasvaa tällä hetkellä hyvää tahtia. Yritykset ovat halukkaita ja valmiita investoimaan, joka myös tarkoittaa usein uusia rekrytointeja ja mielenkiintoisia mahdollisuuksia. Tämä on erittäin hyvä uutinen meille kaikille ja hyvin usein minulta kysytäänkin, että mikä tänä päivänä on se juttu ja minkä tyyppiset henkilöt tulevat usein palkatuiksi mielenkiintoisiin tehtäviin.

 

Hyvinhän usein, kun katsotaan mitä tahansa kyselyitä rekrytoinneista tai palkkausten perusteista, niin siellä ei suinkaan lue kokemus tai osaaminen, vaan on erittäin yleistä, että yritykset tuppaavat etsimään ”hyvää tyyppiä”. Mikä sitten on tämä hyvä tyyppi, niin se on jo vaikeampi asia, koska paljon ympäripyöreämmin ei asiaa voisi ilmaista. Siitä onkin tullut aika iso klisee ja vastaus, jota rekrytoinneista vastaavat henkilöt tykkäävät viljellä, kun asiaa heitä kysytään.

 

Harvemmin on tullut nähtyä kenenkään etenevän hirveän pitkälle haussa, jos ei ole mitään kosketuspintaa siihen, mitä yritys hakee tai tekee.

 

Jos kuitenkin unohdetaan hetkeksi kaikki ne kauniit juhlapuheet ja trendikkäät haastattelut, niin kyllä sillä kokemuksella ja osaamisella valtaosissa rekrytointeja on edelleen erittäin iso painoarvo. Harvemmin on tullut nähtyä kenenkään etenevän hirveän pitkälle haussa, jos ei ole mitään kosketuspintaa siihen, mitä yritys hakee tai tekee. Ei sillä, vaikka kuinka olisi kuinka hyvä tyyppi tahansa.

 

Mutta mitä sitten tapahtuu, kun listalla on paljon henkilöitä, joilta löytyy vaadittava osaaminen ja kokemus ja sen lisäksi kaikki ovat vielä jopa ihan hyviä tyyppejä?

 

Se mikä on ollut merkille pantavaa tänä päivänä niin ne, joilla on valtava halu ja kyky oppia uutta erottuvat usein joukosta. Ja nyt ei ole suinkaan kyse siitä toisesta hyvin yleisesti ”olen nopea oppimaan” kliseestä, joka löytyy joka toisen hakemuksesta, varsinkin vähän kokemattomampien hakijoiden joukossa.

 

Halulla ja kyvyllä oppia tarkoitetaan niitä henkilöitä, jotka aidosti päivittäin tekevät sellaisia asioita, joilla kehittää omaa osaamistaan. Ihan kaikessa yksinkertaisuudessa tämä voi tarkoittaa sitä, että he eivät vietä Iltasanomien sivuilla lukien tyhjänpäiväisiä uutisia ja artikkeleita, vaan ovat he hyvinkin valikoivia sen suhteen, mitä lukevat. He ovat optimoineet mm. eri sosiaalisten medioiden uutisvirtansa niin, että oma somefiidi ei täyty kaikenlaisella hattarahutulla, joka ei tuota mitään arvoa, kuten Sani Leino sen osuvasti ilmaisi. Pääsääntönä näillä henkilöillä on, että lukemisen täytyy jollakin tapaa kehittää heitä ja tuottaa lisäarvoa.

 

Niitä henkilöitä, joilla on luonnostaan valtava oppimishalu ja kyky, ei kuitenkaan ihan liikaa tule vastaan ja ne erottuvat kyllä joukosta suhteellisen nopeasti. Nämä henkilöt yleensä pyrkivät optimoimaan oman ajan käyttönsä ihan kaikkialla ja sen sijaan, että kuntosalilla tai autossa kuuntelisivat vain musiikkia tai radiota, kuuntelevat he usein esim. podcasteja itseään kiinnostavista ja kehittävistä aiheista.

 

Tämä maailma, jossa tänä päivänä elämme on niin täynnä monia helppoja mahdollisuuksia kehittää itseään ja omaa osaamistaan sekä oppia uutta, että jos ei niin tee, on se vaan ihan omasta tahdosta ja haluttomuudesta kiinni. Aika nimittäin ei ole sille syy, koskaan. Verkosta löytyy käytännössä ihan kaikki mitä tarvitsee ja mikäli et aikaisemmin tutustunut kirjoitukseeni viidestä parhaasta palvelusta oman osaamisen kehittämiseen, niin pääset lukemaan sen tästä: https://www.edunow.fi/5-loistavaa-palvelua-oman-osaamisen-kehittamiseen/

 

Kirjoittanut,

Teemu Ruuska

Teemu Ruuskalla on pitkä kokemus niin rekrytoinnista, suorahausta, myynnistä, markkinoinnista, online bisneksestä kuin kokonaisvaltaisesta liiketoiminnan kehittämisestä. Teemu on osakkaana useassa yrityksessä ja vuodesta 2014 asunut Madridissa, Espanjassa, jossa hänen kansainvälinen näkemys ja osaaminen on myös kasvanut uusiin mittasuhteisiin.

Jaa artikkeli

Keskustele