Huippumyyjä osaa kertoa miten myy

Kirjoittaja Teija Rantanen 01.06.2017 0

Monster.fi, Te-keskus.fi, Linkedin.com, ym. jakelukanavat ovat pullollaan avoinna olevia erilaisia myyjän tehtäviä ympäri maata. Ja totuus on, että yrityksessä kuin yrityksessä on aina paikka auki huippumyyjälle!

 

Itse siirryin opintosihteerin tehtävistä myyntitehtäviin, koska halusin haastavampia työtehtäviä. Pian huomasin, että tekemäni työ näkyi tulotason nousuna . Kaikki lähtee omasta asenteesta ja halusta oppia uutta ja menestyä. Aina tie ei ole helppo, mutta mikä tässä elämässä on helppoa? On oikein mukavaa, että saan pyykinpesukoneeni käyntiin helposti, mutta helppo työtehtävä tarkoittaa minulle yhtä kuin tylsää.

 

Myyntiala ei kiinnosta tai se pelottaa, jopa hirvittää, koska työtehtävistä maksettava palkka on usein lähes kokonaan provisio perusteinen. Ihmiset eivät luota joko omiin kykyihinsä tehdä kauppaa tai he eivät usko riittävästi myytäviin tuotteisiin / palveluihin. Olen kuullut myös sanottavan, että ”myyntityö on henkisesti kuluttavaa, en pystyisi siihen”. Myyntityön arvostus on myös matalalla. Myyntityöstä usein kuule ajateltavan juoksemisena asiakkaasta toiseen ja myyjä mielletään ikään kuin tuote-esittelijäksi. Tästä kuitenkaan ei ole missään muodossa kyse! Myynti ei ole sattuman lopputulos. Huippumyyjä myy, koska osaa kuunnella, olla empaattinen, kysyä oikeita asioita, neuvotella, väitellä sekä olla oikeassa paikassa aggressiivinen. Kun oikea aika koittaa, huippumyyjä kertoo rohkeasti hyötyjen ja etujen kautta tarjoamastaan ratkaisusta ja lopuksi kysyy kauppaa kuin itsestään selvänä lopputuloksena. Tämä on taidetta!

 

Moni Suomalainen yrittäjä on ottanut riskin ja lähtenyt tarjoamaan omia tuotteitaan / palveluitaan ajattelematta sen enempää, että tekevät myyntiä. Miten muuten esimerkiksi toiminimellä toimiva kiinteistönhoitaja olisi saanut asiakkaansa? Kampaajakin tarjoaa käynnin lopuksi uutta aikaa ja se on nimenomaan myyntiä.

 

Uusia myyntialalle tulijoita on aivan liian vähän. Kyse ei ole siitä, että koulutus tai kokemus puuttuisi, sillä näitä ei aina tarvita. Monen yrityksen huippumyyjäksi voi kasvaa työtä tekemällä ja olemalla aktiivinen sekä innostunut.

 

Lopuksi kysyn, onko sinusta myyjäksi? 

 

Teksti:

Teija Rantanen

Yrittäjä / Myyjä / Myynnin valmentaja

 

Kirjoitus on julkaistu aikaisemmin JRR-Servicen blogissa

Jaa artikkeli

Keskustele