Ennen kuin kuvaat, muista nämä pukeutumissäännöt

Kirjoittaja Joonas Villanen 10.04.2018 0

Kurssi on valmis ja olet täynnä intoa. Et malta odottaa astua kameran eteen ja purkittaa uusimman kurssikokonaisuuden. Tätä päivää on odotettu. 

 

Kuvaat ja aloitat tuotosten tarkastelun isolta ruudulta. Onko tuo… Ei voi olla… Kyllä se vain on… Prkl! Huudat Urho Mattia…. Uusiksi meni.

Jos haluat välttyä joutumasta Urho Matin uhriksi, on syytä tunnistaa ja muistaa muutama asia ennen kuvaamaan ryhtymistä.

 

1. Ei logoja

 

Logot aiheuttavat pitkässä juoksussa ongelmia. Joko vaihdat työnantajaa, perustat oman firman tai jotain näiden väliltä. Logot kummittelevat videoilla ikuisuuksiin, joten ne on syytä jättää kuvaustilanteen ulkopuolelle.

On myös syytä muistaa tunnetut ja suojatut tuotemerkit kaupallista tuotetta tehdessä. Tuotemerkkien käyttö ei aina ole niin yksinkertaista kuin olettaa saattaa, joten jättämällä tunnetut logot ja graafiset elementit videon ulkopuolelle säästät itseltäsi päänsärkyä tulevaisuudessa.

 

2. Älä pukeudu mustaan

 

Mietit varmasti, miksi ei!? Jokainenhan näyttää hyvältä mustissa…

Totuus on, että musta syö valon aamiaiseksi, jolloin myös kasvojen varjot ja tummat kohdat korostuvat. Tämä ei ole monellekaan kovin hyvä lookki. Tämän lisäksi musta on varsin tylsä väri eikä korosta persoonaasi millään tapaa. Neuvoni sinulle: persoonaa ja väriä kehiin!

 

3. Varo tiukkoja kuvioita!

 

Mikäli video ja tiukat kuviot kohtaisivat Tinderissä, ne eivät olisi match. Kuviot aiheuttavat videolla vääristymää ja pintojen “eloa”, joka on katsojalle erittäin häiritsevää. Sen sijaan, että katsoja kuuntelee ja kiinnittää huomiota sinuun, heidän huomio ohjautuu paitaasi/takkiisi/kravaattiisi, jonka pintaelämä on hypnoottisempaa kuin Ylen Uutiset.

 

Yhteenveto

 

Videokuvaaminen on hauskaa puuhaa, ja kuvauksiin kannattaakin valmistautua hyvin. Syö ja juo ennen kuvaamista. Valitse muutama asu valmiiksi. Tulosta muistilaput ja lepää hyvin ennen kuvauksia. Näillä vinkeillä kohti parempaa verkkokouluttamista!

 

Jaa artikkeli

Keskustele